

ASEAN-Japan Virtual Cultural Exchange Programme 2022 (AUN-SUN/SixERS Cross-Cultural Event) Jointly organized by the AUN - SUN/SixERS

29 November - 1 December 2022 17.00 p.m. - 21.00 (GMT+9, Japan Local Time)

29 November 2022

Time (GMT+9)	Activities	Details
17:00-17:10 (10 min)	Reception	Participant registration and reception
17:10-17:20 (10 min)	Opening Session	Remarks by representative of SUN/SixERS and AUN
17:20-17:25 (5 min)	Introduction	Introduce importance of storytelling throughout history, how tell transmit knowledge and customs for basis of cultural identity today
17:25-17:55 (30 min)	Ice breaking	through Mentimeter
17:55-18:00	Break	
18:00-18:30 (30 min)	Cultural Dialogue A cultural dialogue where researcher shares their thoughts and experience on the Culture in ASEAN and Japan for cultural diversity	The Epic Storytelling Journey of One Piece and Buddhist Values
18:30-18:50	Cultural Discussion	Similar and differences in transmission of religious values, etc. Self reflection, journaling, what kind of sentiments arise from this activity
18:50-19:00	Break	
19:00-19:50 (50min)	ASEAN Immersive Cultural Heritage Tour (Famous Fables	The online cultural exposure activity that allows

	from each country)	participants to explore several cultures in one virtual museum in "Gather Town".
19:50-20:00	Museum Tour Quiz	Gathertown cafeteria room/garden spotlight game
20:00	Conclusion	Wrap-up for the day/ inform of upcoming activities

30 November 2022

Time (GMT+9)	Activities	Details
17:00-17:05	Reception	Participant registration and reception
17:05-17:15	ASEAN-Japan Traditional Fables and Tales An epic two-hour activity for participants to plan, and act out an iconic fable or tale of a selected country. Small groups of 8 - 10 and will have to discuss and come up with a well-planned, storytelling presentation (canva, video, *play) This is to enhance communication skills, soft-skill, and work with people from different cultures.	Introduction to activity
17:15-18:15 (1hr)		Group Discussion
18:15-18:20		Break
18:20-18:50 (30min) *5 minutes for each group		Group Presentation
18:50-19:00	Break	
19:00-19:55	Cross Cultural Meal	Participants have dinner, interact, and explore various food cultures through a shared dinner
19:55-20:00	Conclusion	Wrap up for the day and inform of tomorrow;'s activities

1 December 2022

Time (GMT+9)	Activities	Details
17:00-17:05	Registration and Reception	
17:05-17:15	Cultural Workshop: Arts and Craft: Make your own "Tung Tue	Introduction to activity

17:15-17:35 (20min)	Peng" and learn about the history of zodiac beliefs in ASEAN and Japan.	Group Discussion on different zodiac beliefs in ASEAN and Japan, zodiac origin stories
17:35-17:40		Break
17:40-18:10 (30min)		Activity
18:10-18:20	Break	
18:20-18:30	Loy Krathong (TBD)	Introduction to activity: Background on festival, evolution of krathong
18:30-18:50 (20min)		Teach how to make the krathong petals
		Teach how to fold a tiny Krathong
18:50-19:20 (30min)		Activity
19:20-19:50 (30min)		Write wishes + Online Loy Krathong
19:50-20:00	Closing Session	Remarks by representative of SUN/SixERS and AUN & Group Photo

* Kindly note that the programme is subject to change without prior notice.